Tisztítás után szebb, mint újonnan? Igen!

Bizony, ez könnyen megtörténhet!

Van egyfajta cementkő, amelyet a Moza cég gyárt. Tulajdonképpen ezzel a céggel már majdhogynem történelmünk van! Közel 3 évvel ezelőtt felhívtak, hogy a lap, amit gyártanak (egyébként nagyon szép burkolókőről van szó, exkluzív kinézetet ad a háznak), viszont miután lerakják, kis idő elteltével valamilyen fura foltosodás jelenik meg a kövön, és nem tudják, hogy mi az oka ennek. Megtaláltak engem az interneten, felhívtak, el is elmentem, és sikerült megcsinálni egy munkát, ahol tulajdonképpen az ő szemükkel nézve „csodát” alkottam. Én úgy éreztem, hogy csak a munkámat végzem, de ezek szerint egész jól sikerült! :) Azóta elhalmoznak ezeknek a köveknek a felújításával, polírozásával és impregnálásával járó feladatokkal.

Tehát folyamatosan hívogatnak, és sok helyről maga a tulajdonos, akinek ilyen kő van lerakva a konyhában, fürdőszobában, előszobában (általában ott népszerűek ezek a típusú kövek).

burkolat tisztitas 1   burkolat tisztitas 2

Tegyük fel, hogy több évtizede van lent a kő. Kihívnak, és rendbe tudjuk hozni, fel tudjuk újítani, gyakorlatilag a gyári újkorához képest még jobb állapotot is elő tudunk állítani. Persze ez függ a kő minőségétől is, és adott esetben sérüléseitől, ha vannak. De az esetek döntő többségében a megrendelő teljes megelégedésére tudjuk megcsinálni.

Ez egy nagyon érdekes területe a takarításnak, mert már nemcsak a tisztán tartásról, hanem ennek a burkolatnak az esztétikai feljavításáról van szó. És ennek a következménye az is, hogy egy gyönyörű, tiszta felületet kapunk a munkafolyamat végén. Aminek adott esetben a fényességét is be tudjuk állítani: tudjuk selyemfényesre is csinálni, nagyon fényesre, és ezeknek a változatait is meg tudjuk oldani. Innentől kezdve kapunk egy olyan felületet, ami sokkal könnyebben tisztán tartható, egy vízzáró réteget hozunk létre a tetején. Például nagyon sok helyen a konyhában van ilyen, és így ha a különböző zsírfoltok és ételmaradékok leesnek, szinte egy törléssel el lehet azt takarítani, és nem hagy semmilyen nyomot maga után.

burkolat tisztitas 3   burkolat tisztitas 4

Ez az egyik olyan „mellékes” terméke ennek a szolgáltatásnak, ami sokkal hosszabb távon fennmarad, és nem olyan, mint egy egyszerű takarítás. Egy átlagos takarítás esetében, ha az első ember belépett a területre, a tisztaságnak már úgymond „lőttek”. Természetesen lehet rá vigyázni, felügyelni meg karbantartani, de ebben az esetben, amikor ilyen köveket impregnálunk, akkor a tisztaságot szinte már konzerváljuk! Persze erre is vigyázni kell, ez sem egy örökéletű történet, de sokkal hosszabb ideig fent lehet tartani a szép tiszta, fényes felületet.

Felmerülhet a kérdés, hogy vannak különböző fajtájú kövek, akár a márvány, és melyikkel lehet ezt megcsinálni. Tudni kell-e, hogy melyik az, amire lehet rakni ezt az impregnáló felületet.

Mindegyik kőnek van egy sajátossága, tehát legyen szó cementkövekről vagy ilyen mázas kőburkolatokról, illetve ugye itt van a kicsit nemesebb változata, a márvány, mészkő. Mindegyiket tudjuk kezelni természetesen, sőt, ami sima cementkő, és nincsen valamilyen kerámiával lefedve, azokat mindegyiket tudjuk kezelni. Mindegyiknek kicsit más a technológiai folyamata, de mindegyiknél el tudunk érni egy nagyon jó változatot. A márvány pl. talán az egyik legnemesebb kőnek számít ilyen szempontból. Azt nem szoktuk impregnálni, mert anyagában annyira fel lehet fényezni, hogy az már nem igényli a külön kezelését. Természetesen lehet csinálni, de az egy kicsit olyan, mintha az aranyat sárgarézzel fednénk be. Nincs értelme, nincsen jelentősége. De csiszolással, polírozással el lehet érni egy nagyon szép, fényes felületet a márvány esetében.

burkolat tisztitas 5   burkolat tisztitas 7

Sokkal jobb érzés egy esztétikus, csillogó fürdőszobakőre kilépni egy kellemes fürdő után!

Keressen minket bizalommal!

Árajánlatkéréshez kattintson!