Kórházi takarítás filmforgatás után

Esetünkben tulajdonképpen egy linóleumról beszélünk egy kórházban.

A területen zajlott egy filmforgatási jelenet. Maga a forgatócsoport kért fel arra, hogy miután ők kivonulnak, takarítsunk ki utána, és a kórháznak adjuk vissza a területet kórház tisztaságú állapotba.

Azt tudni kell, hogy mikor felvonul egy forgatócsoport, még egy kisebb jelenethez is több tucat ember van ott, rengeteg felszereléssel, rengeteg állvánnyal, illetve talpas kamerával. Ezeknek a lábai nem mindig görgőn vannak, és így karcolnak, csúsznak stb. A burkolat a kórházban eleve impregnált technológiával volt megcsinálva, tehát védőréteggel lett ellátva gyárilag. Viszont ez a forgatás következtében sérült. Na mármost nekünk vissza kellett ezt állítani az eredeti állapotába.

Ez ugye már nem csak egy szimpla takarítási művelet.

Ha egy egyszerű Mari nénit odahívtak volna, akkor ő szétteszi a két kezét, és azt mondja, hogy ő ezt már nem tudja, ő már nem kompatibilis ennek a feladatnak a kivitelezésére. De nálunk ez nem akadály! Amint láttuk, hogy olyan sérülések vannak rajta, amit az egyszerű felmosómop nem tud helyrehozni, akkor rögtön bevetettük a rejtett tudásunkat, és tulajdonképpen védőréteggel láttuk el ezt a felületet, aminek köszönhetően vissza tudtuk állítani a kórház tisztaságú állapotot.

korhazi burkolat tisztitas

Természetesen ezt nem csak a helyi koordinátornak kellett átadnunk a filmes csoporttól, hanem a kórház üzemeltetésének is. Ahol ugye elég magas követelményeket támasztanak. A legvége az lett, hogy tulajdonképpen megköszönték, hogy ott voltunk, és rendbe raktuk a kórházat, és meleg kézfogással váltak el útjaink a takarítás végén.

Ugye most csak azokat a területeket csináltuk meg, ahol a forgatási csoport jött/ment, közlekedett, tehát nem az egész szintet. Ezért maradtak azon a szinten olyan részek, amelyek régebben lettek kezelve, és volt, amiket frissen éppen most csináltunk meg. Így látni lehetett az eltéréseket a most készült impregnált és a régebben elkészült felületek között.

De egyébként névjegykártyát is cseréltünk, így elképzelhető, hogy még lesz ennek folytatása. :)

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója

Nincs lehetetlen feladat! Hívjon minket bátran!