Színháztermi takarítás

Színház- és díszlettakarítás

Első ránézésre úgy néz ki, hogy ez egy színház illetve mozi, ami teljesen romokban hever…

szinhazterem takaritas 1

Ez részben igaz, részben pedig nem. Ugyanis ebben az esetben egy forgatási helyszínről beszélünk, ahol a jelenet lényege az volt, hogy egy romos színházból felújítás során létrehoznak egy szép, új színházat, ezért nagyon romos állapotba kellett hozni az egész termet. Természetesen ezt a forgatási szakemberek, a díszlettervezők oldották meg.

A díszlet elpakolásából és az azt követő takarításból vettük mi ki a részünket. Nagyon sok mindenhez használtak egy úgynevezett műport, tehát porosodást idéztek elő a színházban, aminek köszönhetően mindent le kellett törölgetni, és át kellett portalanítani. Az egyéb, romnak tűnő berendezési tárgy tulajdonképpen mind díszlet volt, ami el lett pakolva a díszlettervezők által. Utána egy kb. 550 férőhelyes nézőteret valamint a színpadot kellett kitakarítani. Ebben vettünk mi részt mint takarító csapat, és segítettük a forgatócsoport munkáját, hogy a végén egy tényleg szép tiszta színházteremben tudjanak forgatni. Így sikerre tudják vinni a saját filmjüket.

Szóval eltakarítottátok a romokat.

szinhazterem takaritas 2

Így van, többek között. Ez részünkről nagyon sok törölgetésben és felmosásban nyilvánult meg. De ez volt szükséges ahhoz, hogy végeredményben a képernyőkön is csillogó tisztaság legyen.

Azt hiszem, ez látszik is a képen. Elég szép tisztán.

Abszolút. Ez már most látszik a fotón, és látszani fog a kezünk munkája majd a filmvásznon is.

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója