Jeges, havas felület tisztítása magasnyomású mosóval?

Jeges vagy havas felület tisztítása magasnyomású mosóval? Lehetséges?

Igazából lehetséges, csak nagyon szaporátlan és gazdaságtalan módszer. :) Valamint megvan annak a veszélye, hogy az egész visszafagy a felületre, és akkor nem csúszásmentesítünk, hanem inkább „csúszásítunk”.

Most hogy leesett az első hó, takarítóberkekben nagyon sokat megy a kommunikáció a hó eltakarításáról, és ha már a kezemben volt a magasnyomású, rögtön csináltam egy kisvideót. Nem csak különböző szóróanyagok, mint sók, kalcium-kloridok meg egyéb dolgok vannak, amit lehet csúszásmentesítésre vagy hó eltakarítására használni, hanem itt van nekünk a magasnyomású mosó. De természetesen ez nem egy működő technológia. Még a forró vagy meleg vizes magasnyomású mosó esetleg szóba jöhetne, de mivel utána nagyon gyorsan lefagy, ezért gyakorlatilag továbbra is fennmarad a csúszásveszély. Igazából csak viccnek készült az egész.

Ha már a téli időszakban vagyunk, ugye télen is lehet ugyanúgy ablakot tisztítani, vagy egyéb kültéri takarításokat végezni. A trükk, hogy különböző fagyállókat kell alkalmazni, így ez egy járható út természetesen.

Erről egy korábbi cikkünkben írunk: A takarítás művészete 

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója