A radiátor tisztítása

Hamarosan elkezdődik a fűtési idény. De vajon miért jó, hogy most a radiátorokat leportalanítjuk?

A radiátorok sok helyen a fal mellett, függöny mögött vannak, sokszor elrejtve, és nem feltétlenül a lakás legesztétikusabb része, így van úgy, hogy el is hanyagolják. De mégis fontos, hogy szép tiszta legyen. Ugyanakkor most már egyre több helyen jelennek meg a dizájn radiátorok, amik tényleg a lakás díszei. Ezeket valószínűleg előtérbe is hozzák már az építés során. Viszont fontos, hogy ezek nemcsak esztétikailag legyenek tiszták, hanem a lehető legjobban és a legapróbb részletességig le is kell portalanítani, adott esetben lemosni őket.

Miért? Mert a fűtésszezonban ez egy allergén berendezési tárgy, allergiás veszélyforrás lehet! A lerakódott por a fűtés, a meleg hatására elkezd felemelkedni, és létrehoz egyfajta légmozgást a helyiségen, a szobán belül. Így azok az emberek, akik érzékenyek a porra, azok természetesen meg is fogják ezt érezni. Ezért fontos, hogy most, hogy nemsokára kezdődik a téli időszak, a fűtésidő, ezeket a radiátorokat mindenki rendbe tegye vagy adott esetben rendbe tetesse.

Tehát ennek nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontja is van. És itt jön az, hogy a takarításnak nagyon fontos szerepe van az egészség megőrzésében!

Javaslom mindenkinek, hogy vizsgálja át a radiátorait, és tegye meg a szükséges lépéseket azért, hogy tiszták legyenek. Ha nincs erő és energia rá, akkor nyugodtan keressen bennünket, és tudunk segíteni, hogy minden rendben legyen a lakásban vagy adott esetben az irodában.

Energiatakarékossági szempontból is lényeges, hogy takarítsuk, tisztán tartsuk a radiátorokat.

Miért? Mert a rajta lévő por, szennyeződés gátolja a radiátort a hő leadásában, azaz a fűtésben. Fontos, hogy ne a port fűtsük, hanem a levegőt!

Valószínű, hogy valamilyen mértékben meg fog látszani a fűtésköltségben is, hogyha valaki saját órával rendelkezik. Ha közös költség van, és abban van benne a távfűtés, akkor ez lehet, nem egy jelentős történet, de ott, ahol saját fűtésrendszer van, ott valószínű, hogy ez forintokban is meg fog mutatkozni. Itt fog visszatérülni a takarítási költség, hiszen egy tiszta radiátor jobban le fogja adni a hőt, mint egy koszos, poros.

Effektív kevesebbet kell vele fűteni…

radiator tisztitasa 1   radiator tisztitasa 6