Csarnok, amelyet 5 éve alig takarítottak

Ez egy összeszerelő műhely csarnoka.

Különböző gépeket javítottak és szereltek ebben a csarnokban, és az elmúlt kb. 5 évben az egyszerű takarításon kívül nem történt semmilyen takarítás. Ugyanis ez egy bérelt csarnok volt, és most eljött az ideje annak, hogy a bérlő visszaadja a tulajdonosnak. És ugye ezt szép, tiszta állapotban kellett átadni. A bérlő felkeresett, hogy segítsek neki ennek a feladatnak a kivitelezésében, mert ők házilag nem arra vannak specializálódva, hogy takarítsanak. Bármilyen gépet megjavítanak, viszont a csarnok takarítása az ő képességüket jócskán meghaladja ilyen szempontból.

csarnoktakaritas03   csarnoktakaritas04

Odamentem a jól kiképzett kis csapatommal, a megfelelő felszerelésű gépekkel, és nekifogtunk a csarnok kitakarításának. Ez egy közel 1.000 m2-es csarnok a hozzá tartozó kis mellékhelyiséggel és irodával. Tulajdonképpen szó szerint egy olyan helyet kell elképzelni, ahol olajos, zsíros, mocskos gépekkel dolgoztak 5 éven keresztül. Nyilván a gépek miatt, mert a gépek alatt nem tudták ezt megcsinálni, meg egyébként is képtelenség volt takarítani. A szennyeződés viszont gyűlt folyamatosan.

A dolog külön érdekessége, hogy ezt a csarnokot pont a bérbevevés előtt én takarítottam ki még a megrendelőnek, a tulajdonosnak. És ugye eltelt az a pár év, amíg a bérlő bérelte illetve dolgozott benne, és most megint engem kértek fel, hogy kitakarítsam. Persze pontosan tudtam, hogy milyen állapotba lehet hozni ezt a csarnokot, és hogy mennyire tiszta tud lenni, amikor tiszta. Amikor odamentem, akkor én is nagyot néztem, hogy úristen, hogy néz ki ez a csarnok, amit én valamikor gyakorlatilag csillogó tisztára kipucoltam! De hát találkoztam én már ennél komolyabb feladatokkal is, úgyhogy örömmel fogadtuk a felkérést. Nekifogtunk, és két nap alatt, amennyire újszerű állapotba (mármint tisztasági szempontból tekintve) lehetett, vissza tudtuk állítani. A munkák folyamán ugye keletkezett némi sérülés, karc az évek folyamatán, mivel nehézgépekkel dolgoztak. De amit takarítási szempontból meg lehetetett csinálni, azt mi végre is tudtuk hajtani. A megrendelő teljes megelégedésére a feladatot sikeresen el tudtuk végezni.

csarnoktakaritas02

csarnoktakaritas01

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója

Fel vagyunk készülve nagy belső terek illetve ipari csarnokok, garázsok takarítására is.

Keressen minket bizalommal! 

Árajánlatkéréshez kattintson!