Alpinmunka a New York Palotában

A New York Palotában alpintechnikás ablaktisztításokat és egyéb homlokzati takarításokat csinálunk.

new york palota alpin

Lassan körbemossuk az egész épületet, mindig egy-egy feladattal megbíznak minket. Most konkrétan az egyik belső udvar ablakait takarítjuk, illetve a hozzá tartozó kupola részt. Ez egy szép, boltíves üvegfelület, és ennek a takarítása van éppen folyamatban.

Ez is egy többnapos feladat. Ugye az alpintechnikánál számtalanszor előfordul, hogy a régebbi épületeken nincs kikötési pont kiépítve, így oda kell menni, és meg kell találni, kiépíteni azokat a kikötési pontokat, amitől biztonságos lesz az egész munkafolyamat. Illetve arra is figyelni kell, hogy ne rongáljuk meg az épületet.

Ez volt a korábbi tapasztalat, és nekünk is felhívták rá a figyelmünket, hogy vigyázzunk az épület peremén lévő lemezekre és egyebekre, nehogy összetörjönek, összerepedezzenek a kötél súlya alatt. És természetesen a megfelelő védelmet biztosítsuk, hogy az épület megmaradjon továbbra is olyan impozánsnak, mint amilyen.

Eddig ezt sikerült mindig megvalósítani. Így ez is egy nagyon jó kis sikertörténet a csapatunk részéről.

Még folyamatban van, egy napnyi munkánk van hátra. A legutóbbi alkalommal az eső elzavart minket: zuhogó, szakadó esőben elég nehéz a homlokzaton dolgozni.

Ezért kellett tartanunk egy három napos szünetet, de most megyünk vissza befejezni a munkát.

Magasban történő takarításra van szüksége? Megoldjuk! Várjuk szíves megkeresését!

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója