Takarítógép használat

Új takarítóeszközzel lettünk gazdagabbak, egy COMAC Ultra 120B takarítógéppel, amely eszközeink legújabb és legkiválóbb darabja, és igénybevehető.

COMAC Ultra 120B takarítógép1

A COMAC Ultra 120B takarítógép egyik legfontosabb adata a kefenyomás. 130 kilós kefenyomása van, ami három fokozatba állítható, egészen 168 kilóig.

Tulajdonképpen hatalmas szennyes- és tisztavíz tartálya van, ami nagyon ritka a különböző gépeknél, mégpedig 280 literes. Az egyik legnagyobb tartállyal rendelkezik a takarítógépek között. Menetteljesítménye (ami azt jelenti, hogy mennyi az óránkénti elméleti teljesítménye) 9 ezer négyzetméter fölött van. Aminek hogyha a felét teljesíti, akkor az már egész jó, és úgy néz ki, hogy nagyon jól helytáll ebben a témában is – hatalmas súlyának köszönhetően. Igazából magának a gépnek a száraz tömege 1.300 kg akkumulátorostól, mindenestől. Erre még rájön a 280 kilós víz, amikor is tulajdonképpen egy 1.500 kilós monstrummal állunk szemben, ami a takarítógépek között eléggé ritkaság. COMAC Ultra 120B a Comacnak is a legnagyobb modellje.

COMAC Ultra 120B takarítógép2   COMAC Ultra 120B takarítógép4

Árajánlatkéréshez kattintson!

Hogy miért vettünk ekkora gépet? Fontos szempont, merthogy korábban volt itt egy hasonló takarítógép, ami egészen jól dolgozott, viszont nem tudott megbirkózni a csúszásgátlós burkolattal. Ami különleges tisztítást igényel, nagyobb erőt, és most ennek a feltételnek is eleget tudunk tenni. Az előző gépünk rendszeresen tönkrement, nagyon gyorsan koptak az alkatrészei, egyszerűen a saját teljesítménye fölött kellett volna, hogy teljesítsen, de nem bírta. Annak ellenére, hogy az is egy elég költséges gép volt, újonnan 6 millió Ft-ba került a beruházása. De most már nagyon kiöregedett, mindössze olyan 6 év alatt. Bár igazából sosem tudott teljes megelégedést nyújtó szolgáltatást adni. A COMAC Ultra 120B-vel ezt most sikerült elérni.

1 hétig teszteltük, és annak ellenére, hogy mostanában elég intenzív havazások voltak, nagyon jól rendbe rakta az egész házat. Szinte percek alatt, mondhatni. Előző években napokon keresztül kínlódtunk, súroltunk, kisebb súroló automatákat kellett bevetni, egytárcsásokat… tehát gyakorlatilag minden eszközt be kellett vetnünk. Több embert is igényelt, hogy havazásnál vagy nagyobb esőzésnél meg tudjuk birkózni a beáramló vízmennyiséggel. Ugye amit az autók folyamatosan hoznak be. Ezzel a géppel gyakorlatilag játszi könnyedséggel sikerült ezt megoldanunk.

COMAC Ultra 120B takarítógép3   COMAC Ultra 120B takarítógép5

A másik nagyon fontos szempontja (ugye akkumulátoros gépről beszélünk), az az akkumulátorok munkaideje. A benne lévő akkumulátor sima felületen kb. 10 munkaórát biztosít. Hogyha egy ilyen csúszásgátló burkolaton dolgozik, tehát nehezebb körülmények között, akkor is 7-8 órát garantál a gyártó cég. És az a tapasztalat, hogy tudjuk is ezeket az óraszámokat teljesíteni vele, még ezeknél az elég nehéz körülmények között is. Ez elég nagy akkumulátorteljesítménynek számít, ugyanis az átlag gépek 2-3, talán 4 órákat működnek, van, amelyik működik 6 órát is, de ahogy növekszik a súrlódás és nagyobb kihívásnak van kitéve, azzal szinte arányosan csökken a menetteljesítménye. Úgyhogy ez egy nagyon fontos szempont, mert gyakorlatilag egy ember egész nap tud vele dolgozni, úgy, hogy közben meg-megtölti vízzel, vagy valami kis takarítást, gondoskodást végez rajta, és ki tudja tölteni vele a teljes 8 órás munkáját is. És ez alatt pl. itt van egy 15 négyzetméteres garázsunk, amit karbantartunk, és gyönyörűen karban lehet vele tartani. Ez egy fantasztikus beruházás!

A gép teljes beruházási ára meghaladja a 10 millió forintot. Úgy tűnik, hogy nagyon nagy igény van a piacon erre a típusú erőre, merthogy sok helyről kaptunk már visszajelzést, hogy szeretnék, hogyha más helyen is még igénybe vehetnék a szolgáltatásainkat. 

Árajánlatkéréshez kattintson!

Használat:

A gép igénybevehető. Van lehetőség arra, hogy a gépet oda szállítsuk, ahol épp szükséges, és akár délutáni, hétvégi munkákban is részt tudunk venni; egy-egy csarnok, mélygarázs vagy nagyobb ipari területek takarításában, ahol tényleg szükséges az, hogy gépi erővel hajtsunk végre munkát. Helyt tudunk állni szinte bármikor.

Az igénybevétel a kezelővel együtt történik, tehát egy munkafelmérés után tudjuk megmondani, hogy ott, azon a területen milyen munkát, milyen feladatot tudunk végrehajtani.

A Comac Ultra 120B munkában

Comac ultra 120b takaritogepMegérkezett...

Technikai adatok:

Munkaterület/óra:

6500 m2

Folyamatos működés (akkufüggő):

7-10 óra (talaj és munkafázis függő)

Munkaszélesség (súrolókefe):

120 cm

Munkaszélesség (felszívás):

135,5 cm

Kefék száma:

2 Körkefe

Tisztavíz / koszosvíz tartály:

280 l

Zajszint:

59,5 dB

Akkumulátor kapacitás:

36V / épített akkukkal

 
Kérdéseivel kérjük keressen minket a megadott elérhetőségek egyikén:

Püsök Ferenc
+36 70 944 3442
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.