Domború burkolatok

Az egyre népszerűbb domború burkolatok és a takarítási nehézségei

Legutóbbi munkám során találkoztam egy domború mintázattal rendelkező greslappal, mely a hajópadló látszatát keltette. E gyönyörű látványt megzavarta az apró mélyedésekben megkötött fuga anyag, ami a fugázás melléktermékeként ott maradt. A kivitelező és az általa odarendelt takarító brigád nem tudott megbirkózni a feladattal, ezért a tulajdonos vette át az irányítást a takarítási folyamatok felett.

hajopadlo mintazatu gresslap elotte

Amikor kihívtak, hogy orvosoljam a helyzetet, én is komoly kihívással néztem szembe. De pályafutásom során a burkolólapok tervezői már sokszor próbára tettek az esztétikusabbnál esztétikusabbra tervezett alkotásaikkal, amivel a szemet gyönyörködtetik, de a takarítása egy igazi rémálom.

hajopadlo mintazatu gresslap nyil

De a feladat fel van adva és megoldásra vár, ezért neki is láttam és egy kis kísérletezéssel kezdtem. Majd rövid idő elteltével előálltam a megoldással, amiben meghatároztam a pontos tisztító oldat mennyiségét és PH értékét, valamint gondoskodtam a megfelelő reakcióidőről és mechanikus hatásról. Majd a feladatot végrehajtottam és leellenőriztem a munkámat. Majd apró javításokkal (sarkok, szélek) véglegesítettem azt.

hajopadlo mintazatu gresslap utana

A kivitelezés végeredménye tisztán látható a képeken. De ami a legjobban mutatja a munkám végeredményét az a megrendelő arcán lévő megnyugvást és elégedettséget sugalló mosoly.

hajopadlo mintazatu gresslap nagy