Gumicsík eltávolítása

Ez egy érdekes történet, amely egy egyedi eset volt. Van, hogy kihívnak minket ilyen és ehhez hasonló, megoldhatatlannak tűnő helyzetekhez.

A helyi takarító, mivel egy uszodáról van szó, ahol is a vizet sokszor kihordják a vendégek a medencéből, vízkőoldóval próbált felmosni. Az egészen jól tisztán is tartja kövezetet (a fugákat is beleértve). Viszont az ajtóban volt egy kis sérülés, amelynek következtében egy gumicsíkot húzott félkörív alakban a padlón. Mivel azt a vízkőoldó nem szedte fel, aránylag sokáig ott volt, a takarítónő pedig nem tudott vele megbirkózni.

Olyan másfél-két hónap alatt keletkezett ez a szennyeződés. Először csak nagyon halvány volt, aztán mind jobban és jobban kopott a gumi (ez egy csúszásgátló burkolat, amely érdes, mint egy dörzsipapír). Ahogy nyitogatták az ajtót, a gumiból mindig levált egy kicsi. Így szépen lassan sötétebb és sötétebb lett, és egyre rosszabbul nézett ki.

Mivel felületspecialista is volnék (rendelkezem ilyen képzéssel illetve oklevéllel is), kimentem megnézni.

A gumit többnyire a lúgok oldják, így kellett csinálnom egy lúgos alaptisztítást, amely szépen fel is szedte a csíkot. Így most már egy teljesen tiszta felületünk van. Ezen felül már a takarítónő is ki lett oktatva az ilyen szennyeződés eltávolításából. Azóta ez a terület is folyamatosan karban van tartva.

gumicsik eltavolitasa1   gumicsik eltavolitasa2   gumicsik eltavolitasa3   gumicsik eltavolitasa4