Nagyfelületű ablak tisztítása

A fotókon egy családiház lépcsőháza látható. Társasházakban számos ilyen lépcsőházat takarítunk. Sok helyen úgy van kialakítva az ablak, hogy belülről még-még elérhető, de kívülről szinte lehetetlen.

Magas állványt vagy létrát kell felállítani vagy alpintechnikával kell megoldani, felülről leereszkedni. Nagyon sok helyen nem gondolnak arra, hogy ez majd hogyan lesz takarítva. A tervező megtervezi, nagyon jól néz ki (és valóban), de mikor feltesszük a kérdést, hogy hogyan tudjuk takarítani, akkor állnak és néznek, mert hogy erre nem gondoltak...

Persze, nekünk rengeteg tapasztalatunk van már ilyen jellegű felületekkel, tehát meg tudjuk oldani. Csakhogy ez nem egy hétköznapi feladat, ide már fel kell készülni komolyabb eszközökkel és szaktudással.

A másik fele a dolognak, hogy ami 1 méternél magasabban történik, az már veszélyes munkavégzésnek számít. Tehát ha már az ember egy székre feláll vagy egy létrára, az már nem a hétköznapi takarításhoz tartozik. Ide nem is tud akárki felmenni. Nekem is van olyan kollégám, aki fellép egy létra első fokára, és azt mondja, hogy már szédül. Szóval nem tudok akárkit felküldeni. Erre a feladatra olyan embert kell betanítani, aki képes szó szerint felrohanni a létrán, ott lazán megcsinálni a feladatot, majd visszajönni, úgy, hogy gyakorlatilag neki ez egy rutinfeladat volt.

A háztulajdonos sem tudja, hogy kinek adja ki, mert sokan vannak, akik elvállalnak egy kisebb lépcsőháztakarítást, de mást nem tudnak. Ennél a családi háznál is volt takarítónő. De amikor azt kérték tőle, hogy ott van fent 8 méter magasan az az ablak, fel kéne menni, a válasz egyértelmű nem volt a részéről. Akkor jöttünk szóba mi. Odamentünk és gyakorlatilag egész kényelmesen meg tudtuk oldani. Egyik részét létrával, a másik részét pedig a 9 méteres teleszkópos bottal.

Ennek a történetnek még az az érdekessége, hogy a ház még épülőfélben volt, és a járda még nem készült el. Tehát ingatag talajon kellett dolgozni. Még egy állványt sem tudtunk felállítani, mert nem volt egyenes a felület. A létrával kellett úgy sakkozni, hogy ne csússzon el az ingatag talajon, homokon.

De ezt is megoldottuk, ezzel sem volt semmilyen probléma.

nagyfeluletu ablak tisztitasa1   nagyfeluletu ablak tisztitasa2   nagyfeluletu ablak tisztitasa3

Szeretné, ha ablakai csillognának és a helyiséget mindig beragyogná a napsütés?

De túl magasak és nem mer vagy nem tud felmászni?

Árajánlatkéréshez kattintson!