Parketta tisztítása

Ez egy olajozott, pácolt parketta, tehát egy natúr, nem lakkozott felület. Ennek az volt az érdekessége, hogy a szakember, aki pácolást végezte, hibázott a kivitelezés során. Az volt a hiba, hogy nem fényesedett ki, nem lett olyan, amilyennek lennie kellett volna.

Matt maradt és ragacsos. Szinte beleragadt az ember a burkolatba, és nem is száradt meg.

parketta takaritas pusok ferenc 6

A kivitelezőt, aki csinálta, legalább háromszor-négyszer kihívták, hogy hozza helyre, utána már kétségbeesve keresgéltek megoldást, szakembert, és így találtak rám.

Kimentem. Fura volt, még én sem tapasztaltam ezelőtt ilyen jellegű dolgot. Az első, amit észrevettem, hogy nagyon vastagon van rajta az anyag, tehát le kell szedni belőle valamennyit. Elkezdtem visszaszedni különböző súrológépekkel és törlőkendőkkel, de ez sem hozta meg a megfelelő eredményt. Így egy modernebb eszközhöz, technikához kellett folyamodni. Ez pedig a gyémántpedes csiszolás. Ezzel sikerült leszedni azt a felső réteget, amely nem tudott megszáradni a vastagsága miatt. Majd miután eltávolítottuk a felesleget, vissza tudtuk fényezni a burkolatot.

parketta takaritas pusok ferenc 3

parketta takaritas pusok ferenc 8

Végső soron sikerült egy olyan javítást elvégezni, ami a megrendelőt teljes mértékben kielégítette.

Utólag egy olajpácos ápolást kellett adni neki, és ez adta meg a végső eredményt. A megrendelőnk pedig végre élvezheti a frissen épült lakás és a gyönyörű parketta szépségét és előnyeit.

parketta takaritas pusok ferenc 1

parketta takaritas pusok ferenc 4 

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója

Nem tud megbírkózni a koszos, foltos burkolattal, parkettával? Kérjen segítséget, mielőtt lecserélné az egészet!

Árajánlatkéréshez kattintson!