Panoráma ablak tisztítása

Ez a nagyon szép panoráma üvegfelület az épület legelegánsabb tárgyalójában található.

Ez gyakorlatilag az épület "arca". Pont a bejárat felett van, annak egy központi részén, amelynek mindig nagyon szép tisztának kell lennie. A megrendelőnk egy nagyon igényes ügyfél, elég sűrűn is kéri a takarítást. Én most már lassan 4. éve takarítom ezt az ablakot. Előttem mikor takarították, három ember egy napon keresztül csinálta, és így is előfordult, hogy nem sikerült befejezni, és másnap még rá kellett húzni egy kicsit.

Szerencsére nekem elég sok ilyen jellegű takarításom volt, igen sok négyzetméter van már mögöttem. Amikor odamentem, éreztem is magamban az izgalmat, mivel ez egy kihívásos, szép feladat! :) Ki kell találnia, hogy csinálja meg az ember. Rendelkezésemre állt egy nagy, kitolós létra. De mivel ez az első emelet tetején van, és a belmagasságok is elég nagyok, így több mint 6, majdnem 7 méteren volt az ablak teteje!

Arrafelé nagy a széljárás, és ringatta a létrát velem együtt. :) De szerencsére volt ott még két kolléga, akik odaálltak az aljához "nehezéknek". Viszont nem mert felmenni senki. Én felmentem, és videón látható módon dolgoztam. Gyakorlatilag 2 óra alatt sikerült megcsinálni. Nem teljesen egyedül, mert volt két segítségem, akik a létrát tartották.

Nagyon elégedettek voltak az eredménnyel, egyrészt mert kifogástalan lett, másrészt három ember egész napos munkáját gyakorlatilag sikerült 2 óra alatt megcsinálni. Azóta is ragaszkodnak ahhoz, hogy én tisztítsam ezt az üvegfelületet. Aminek mindig nagyon szívesen teszek eleget, mert nagyon szeretem az ilyen kihívásos feladatokat. :)

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója