Közvetítés a BVSC uszodából

Hamarosan itt a 2017-es úszó vb, ahol is az egyik edzéshelyszín a budapesti BVSC uszoda. A jeles esemény alkalmából felújítják az úszómedencét. Ebben segítünk mi is: a munkálatok utáni takarítást végezzük.

Egy szép kültéri, sátor alatti medencéről van szó, ahol néhány óra múlva már a válogatott tagjai fognak edzést tartani.

bvsc uszoda takaritas 2

A munka érdekessége, hogy csak tegnap egyeztettük le a kivitelezővel, gyakorlatilag az utolsó pillanatban. :) Reggel 10 órakor álltunk neki, és már csak nagyjából 1 óránk maradt, mielőtt elkezdődnének az edzések. De a munka 80 százaléka már megvan.

Sok olyan megbízást kapunk, ahol az utolsó pillanatban, szinte "tűzoltás" jelleggel kell kijönnünk, pl. a megnyitás előtt. Az esetek döntő többségében szerencsére meg is tudjuk oldani. Van annyi szabad kapacitásunk munkaerőben is, gépekben is. Vagy sokszor tudjuk annyira rugalmasan kezelni a dolgozóinkat illetve a gépparkunkat, hogy át tudjuk szervezni. Egy-egy munkáról idehozunk valakit, anélkül, hogy a másik helyen leállás történne vagy ne végeznénk el időre a megadott feladatot. Ez is egy ilyen jellegű megbízás: gyakorlatilag pár nappal ezelőtt rakták le ezeket a köveket, és még most is vannak fugázási javítások, amihez még nem tudunk odaférni.

Látni lehet, hogy itt a kivitelezés részről még dolgoznak, fúrnak-faragnak, de közben a takarítást is el kellett kezdeni, hogy időben végezzünk vele. Kis túlzással úgy kell a kivitelezőkkel együtt dolgoznunk, hogy amikor ők leraknak egy lapot vagy elvégeznek egy javítást, mi azt gyorsan le is takarítjuk. :) Így mire megszárad a fuga körülötte és a ragasztó alatta, szinte tiszta a kő is! Nagyon szorosan össze kell dolgoznunk: amint takarítandó felületet kapunk, rögtön rá kell mennünk időt spórolva meg. Így nekik is marad idejük egy-két javítást elvégezni, és mi is el tudunk készülni a takarítással a nyitásig.

Sokszor tényleg még az utolsó másodpercig is, mondjuk úgy, "mielőtt felhúznák a függönyt" a megnyitás előtt, itt vagyunk és kapkodjuk össze az eszközöket, szerszámokat és úgy vonulunk le. Valószínű ma is hasonlóan fog történni. :) Mire a vb válogatott tagjai jönnek ide edzeni, 2 óra 00 perckor, mi már az utolsó lépéseket, az utolsó feltörléseket fogjuk csinálni, és úgy hagyjuk el a helyszínt.

De még jelen pillanatban 50 percünk van hátra, még teljes üzemben dolgozunk, mindent megteszünk azért, hogy mire elkezdődik az edzés, addigra teljesen tiszta körülmények fogadják az érkezőket.

bvsc uszoda takaritas 1

bvsc uszoda takaritas 3

bvsc uszoda takaritas 4
És még egy kacsa is odakeveredett, nem tudni honnan :)

 Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója