Figyeljünk egymás munkájára

Adott egy autószalon, egy üzlet, ahol az emeleten iroda található. Ez teljesen különáll a lenti üzlettől.

Nagyon érdekes jelenség, hogy nem figyelünk egymás dolgaira… Így volt ez a kollégával is, aki a felső iroda üvegét csinálta (egy másik cégtől).

Az ablaktisztításban van egy olyan, hogy ha vizes a gumi, akkor a következő üvegen egy kicsit leütögetik, lecsapkodják róla a vizet. Viszont itt ő ezt azon az üvegen csapkodta le, ami a mi tisztítási feladatunkba tartozik. A felső üveget lehúzta, és az alsó üvegre meg odacsapkodta a lehúzóját, és természetesen azt ott is hagyta. Mivel ez egy olyan kirakat, amelyet mi havonta csinálunk rendszeresen, több mint egy héten keresztül ott volt az üvegünk koszosan. Ezzel okozott némi kellemetlenséget.

autoszalon takaritasa 1

autoszalon takaritasa 2

Érdekes, hogy mondani szokták, hogy az ember embernek farkasa… tehát, hogy így előfordul, hogy nem figyelünk oda a kollégáink vagy a szakmabeli társaink munkájára, és nem vigyázunk eléggé. Ebből kellemetlenségek, plusz munkafolyamatok, adott esetben plusz költségek jelentkeznek. Ebben az esetben könnyen meg tudtuk oldani, nem történt semmilyen pluszmunka, csak egyszerűen le kellett mosni az ablakot, viszont az ügyfélnek egy hétig sokkal koszosabb üvege volt, mint amit indokolt volna az időjárás (pl. amikor az esőzés miatt megázik).

Ez egy fontos dolog, vigyázzunk egymás munkájára, tiszteljük a másik ember feladatát, területét, és egy sokkal élhetőbb világot tudunk ezáltal létrehozni.

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója