12 éves kosz az autóbuszmosó falain

Ez egy autóbuszmosó, ahol kb. 12-13 évig nem mosta le senki a falakat.

Ahogyan a képeken is látszik, itt tulajdonképpen fekete volt az egész csempe, és megkértek minket, hogy küzdjünk meg ezzel a nemes feladattal. Amikor elsőre nekiugrottunk, akkor  gyakorlatilag alig haladtunk négyzetcentimétereket előre. Nagyon nehéznek és kemény feladatnak bizonyult. Persze nem adtuk fel, és tulajdonképpen az egész buszmosót késő estig meg tudtuk oldani. Hosszú teleszkópokkal kellett felnyúlni egészen a mennyezetig, és egy erős vízkőoldóval kellett nekiugrani a  csempének. Ugye itt is fontos volt, hogy olyan mértékben kellett a pH-értékét beállítanunk az oldatnak, hogy magát a fugát ne bántsuk, de szennyeződést leszedje. Ezért sokkal több mechanikus hatást kellett alkalmaznunk, mint vegyi hatást. Így növelnünk kellett ráadásul a reakcióidőt is, ami sokat segített abban, hogy a végén szó szerint fehér csempét tudtunk varázsolni az egész garázsba.

autobuszmoso takaritasa 1   autobuszmoso takaritasa 3

Na és a végeredménye az lett, hogy miután egy egész hosszú napot dolgoztunk a munkán (késő este fejeztük be), a végére sikerült egy nagyon szép, tiszta állapotot előállítani. Egy dologban hibáztunk, hogy azt ígértük a megrendelőnek, hogy két nap alatt leszünk kész a munkával, és ehhez képest kész voltunk egy nap alatt, és ezt szóvá is tették, hogy hát mi azt ígértük, hogy két nap alatt, és ők két napi munkát akartak kifizetni rá. Mondtam neki, hogy órában ugyanannyi, úgyhogy bátran átutalhatják a teljes összeget. :) De amúgy teljes megelégedéssel fogadták, és azt mondták, hogy gyakorlatilag újkorában volt olyan tiszta, mint amit mi elő tudtunk állítani.

Több mint 12 éves koszt szedtünk le a falakról. Ugye a buszok eleve nagyok, és sok kosz van rajtuk, és mikor magasnyomásúval meg ezekkel a mosókkal mosták, az összes szennyeződés átkerült a csempére. Amit ugye senki nem kezelt éveken keresztül. Ez látványos volt. Amikor végeztünk a munkával, és felkapcsoltuk már a villanyokat, akkor tulajdonképpen kétszer olyan fényes lett a helyiség, mint előtte, mert a csempék szépen visszaverték a fényt.

autobuszmoso takaritasa 5   autobuszmoso takaritasa 6

Végeredményben ezt a több mint 12 éves koszt hárman, olyan 15-16 óra munkával oldottuk meg. Úgyhogy ez is egy szép, sikeres projekt volt.

Ilyet is tudunk, keressen minket bizalommal!

Árajánlatkéréshez kattintson!

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója