Sütőtisztítás

Van egy sütő egy étterem konyhájában, amelyet rendszeresen takarítunk. Napi szinten van tisztítva a kézilányok által is, de éjszakánként, amikor dolgozunk náluk, mi is kitakarítjuk.

A konyhai berendezéseknél nagyon fontos, azon túl, hogy le vannak törölve, le vannak mosva, hogy esztétikusan is legyenek. Nem maradhat rajta szennyeződés, hiszen addig fennáll a fertőzésveszély.

Először is szennyeződésmentesnek kell lennie: nem maradhat folt, csík vagy az általános takarításból ottragadt maradvány. Ha fertőtlenítővel át van mosva, tiszta lesz maga a berendezés, de nem biztos, hogy esztétikus is.

Ha viszont makulátlanul tiszta, nincs rajta szennyeződés, az egyenlő a fertőtlenítéssel is. Igazából mi erre fókuszáltunk, nem elég csak áttörölni egy fertőtlenítővel, zsírtalanítani és lemosni, hanem legyen az szép is! Ne legyen vízfoltos, maszatos vagy fertőtlenítő maradványos.

Ennél a sütőnél is ez történt. Ez egy három üvegrétegből álló ajtó. A zsírpára mindig beszáll az üveglapok közé, és ezt minden alkalommal szét kell szedni és áttisztogatni.

Heti alapon elegendő így szétbontani. Mivel folyamatosan, napi szinten van használva, könnyen koszolódik, párásodik, zsírosodik.

Ezt sikerül rendszeresen fenntartani: tiszta, fertőtlenítve van és még esztétikus is :)

sütő tisztítás előtt   sütő tisztítás után