Lépcsőházi takarítás

Egy világosszürke, műkő burkolattal ellátott lépcsőházról van szó, amely az idők folyamán sötétszürkévé koszolódott.

Egy öntött beton szerkezet tulajdonképpen, amit az eredeti betonlépcsőre tesznek. Egy réteg, amelyet műkőnek neveznek. Apró kis kavicsokkal van tele. Nagyon szép hatása van egyébként.

Az évek során ez a használatból adódóan egészen komolyan elszürkült. Tehát a kezdeti világosszürkéből sötétszürke lett. Ezt ugye a napi takarításos megoldásokkal nem tudták kezelni, sőt, egyre koszosabb lett. Akkor hívtak oda, hogy nézzük meg. Rögtön csináltam egy próbamunkát, aminek eredményeképpen látszott, hogy ezt a szennyeződést fel lehet szedni. Kijelöltük az időpontot, hogy mikor menjünk, majd odamentünk vagy nyolcan. Vannak már nagyon jó eszközök, gépek, amelyeket lehet lépcsőknél alkalmazni, viszont ebben az esetben (ahogyan a képen is látszik), a lépcsőfokokra ilyen csúszásgátló gumicsíkok voltak felrakva, amik a gépeknek a használatát megnehezítették kissé. Így hát a jó, hagyományos kézi eszközzel ugrottunk neki, illetve kisebb rezgő súrolókat használtunk, ami segítségével javítottuk a hatékonyságunkat.

lepcsotakaritas7 lepcsotakaritas2

Egy háromszintes épület szép lépcsőházáról van szó, két nap alatt nyolc emberrel sikerült ezt olyan tisztaságúra varázsolni, hogy a megrendelő teljes megelégedését tudtuk kiváltani. A sötétszürke burkolatból visszahoztuk a gyári tisztasági állapotát, ami egy szép világosszürke, majdnem fehér burkolat. Tehát itt is sikerült jó eredményt elérni a munkánk folyamán.

A gumi csúszásgátlókat is sikerült alaposan megtisztogatnunk, nem kellett komolyabb beavatkozás.

Két alternatíva volt ugye a burkolat megtisztítására.

Egy, hogy kihívnak egy kőcsiszolót, aki felszedi az összes csúszásgátló csíkot, illetve több héten keresztül szárazcsiszolással nekiugrik, de az rengeteg zajjal, porral és több heti munkával járt volna. Mi meg tulajdonképpen ugyanazt az eredményt elértük 2 nap alatt, egy hétvége folyamán. És a megrendelőt egyáltalán nem zavartuk meg, a háznak a működését sem, mire hétfőn beértek, addigra már olyan tisztaság fogadta őket, amilyen a megrendelő fejében is volt, amikor még újszerű állapotában látta valamikor az egész lépcsőházat.

lepcsotakaritas5 lepcsotakaritas1

Önnél milyen burkolatot tudunk újszerűvé varázsolni?

Kérjen árajánlatot!

 Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója