A Deák palota réztisztítása

A Deák palota a Fashion Street része, amely egy sétálóutca a budapesti Váci utcánál.

Hat épület tartozik ez alá az üzemeltetés alá, akinek dolgoztunk. Most, hogy beköszöntött a tavasz, rengeteg turista jár oda, és számos neves bolt van az utcában, mellettük a Kempinski szálloda egyik oldala is. Az volt a kérés, hogy valahogy legyen kicsinosítva a nyári turistaszezonra.

Ezek az épületek gránittal, illetve sárga- és vörösrézzel vannak borítva. Ezeket kellett nekünk letakarítani. Elvileg minden évben meg van tisztítva a vörösréz és a gránitborítás is, de az üzemeltetésnek az eddigi tapasztalata alapján még nem volt ilyen fényes. :)

Kb. két és fél héten keresztül mindennap 10-12 emberrel voltunk ott. Reggel 6 órakor kezdtük a munkát, hogy minél kevésbé zavarjuk a járókelőket és a nappali forgalmat, és utána délután is folytattuk, de akkor már kicsit félrevonultan végeztük a dolgunkat. Állvány kellett hozza és rengeteg fémtisztító. Az volt a furcsa, hogy tulajdonképpen a boltokból azt a márkájú réztisztítót, amit mi kerestünk, szinte az összeset felvásároltuk. Már nem nagyon volt sehol, és már a forgalmazók is egymást kérdezték, hogy van-e valakinél raktáron, de mi már mindenkit megelőztünk. Attól az üzlettől kérdezték, ahonnan már elvittünk mindent. :)

Azóta már valószínűleg az összes tisztítószer forgalmazó megrendelt egy egész raklapnyit, hogy ha már ekkora a kereslet, akkor legyen. :) De közben mi már befejeztük a munkát, ami igen szép sikernek számít.

Több kollégával gyakorlatilag állványról, létráról kiskefékkel, kis dörzsikkel ugrottunk neki az egésznek. Több helyen volt ajtó fölött, ahol ilyen mennyezeti részt kellett csinálni. Nagyon erőteljes munka volt, rengeteg odaadást igényelt, és a végeredmény az lett, hogy szép, a megrendelő elégedett, és sikerrel tudtuk zárni ezt a projektet is.

deak palota 1

deak palota 2

deak palota 6

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója

Kérjen árajánlatot!