Graffiti eltávolítása

Itt egy társasházról van szó, és egy graffitit kellett leszedni a ház oldaláról. Lehetséges ez?

Az történt tehát, hogy egy fiatalember úgy gondolta, hogy a művészi tehetségét a ház falán éli ki, és tulajdonképpen az utcában végigment, és ahány házat talált, mindet összefirkálta: gyönyörű szép graffiti művészetet hagyott a házakon. Ezt el kellett távolítani.

Mi ezt a házat napi rendszerességgel takarítjuk, és a közös képviselet megkért, hogy oldjuk meg. Ez ritkán szolgáltatás nálunk, de ugyanakkor a szakmai tudás és az eszközök rendelkezésre állnak, és természetesen meg tudtuk oldani. Így visszakapta a ház az eredeti színezését, és eltűntettük a graffitit. Most már – a művész úr kárára – újra a tiszta felületet tudjuk csodálni az épületen.

Hogyan történik a graffitik eltávolítása?

      graffiti eltavolitasa

Ezek általában lemoshatatlan festékkel készülnek, ezért tartósak, így speciális anyagok kellenek ahhoz, hogy leszedjük őket. Tehát hétköznapi tisztítószerek nem tudnak boldogulni velük. Emellett meleg vizes, magas nyomású gépet  kell használni, ha olyan a felület és megkívánja. Lehet még különböző szemcseszóró gépeket is használni erre a célra, ha annyira makacs a festék.

graffiti eltavolitasa 2

Ha tegyük fel, hogy még ezek sem segítenek, akkor egy újraszínezéssel lehet megoldani, de az már nem a mi portfóliónkba tartozó feladat. Az esetek 99 százalékában viszont takarítási eszközökkel a graffitit le lehet mosni és el lehet tüntetni nagyon jó eredményességgel.

 

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója

Amennyiben ilyenfajta tevékenységre van szükég, keressen minket bizalommal!

Árajánlatkéréshez kattintson!